Újra Családi Nap Sikondán

A Pécsi Down Alapítvány már-már hagyománnyá vált éves családtalálkozóját szeptember 7-én a Sikondai Gyermektáborban rendezte meg nemcsak Down-szindrómával, hanem más genetikai rendellenességgel és értelmi fogyatékossággal élő gyermeket nevelő családok számára is.
Újra Családi Nap Sikondán

A családi napra Baranya, Somogy és Tolna megyéből is érkeztek résztvevők, akiket színes programokkal vártunk felkészülve mind a gyerekek, mind a szülők igényeire.

A gyermekek részt vehettek Tamás Éva zenés műsorán, babafoglalkozáson, jelnyelvvel egybekötött daloláson, valamint az Élethíd Segítőkutya Alapítvány bemutatóján. Csillámtetoválást készíttetni és kézműveskedni egész nap lehetőségük volt, a mozgást kedvelő gyerekek pedig légvárban ugrálhattak és sportfoglalkozást is választhattak a nap folyamán.

Mivel a szülők gyermekfelügyelőkre bízhatták csemetéiket, zavartalanul vehettek részt a nekik szervezett beszélgetéseken, ahol különböző alapítványok mutatkoztak be, valamint tanácsadás zajlott kisgyermekes szülők részére.

Közös program volt a családi sorverseny, ami rendkívül jó hangulatban zajlott, valamint az esti diszkó, ahol együtt táncoltak kicsik és nagyok. Közösen költöttük el a vacsorát is, valamint a másnapi reggelit, ami után nehéz szívvel hagytuk magunk mögött ezt a fantasztikus hétvégét, alig várjuk, hogy jövőre újra összegyűlhessünk!

Szeretnénk hálánkat kifejezni támogatóinknak:

• a Pro Filii Alapítványnak a jelentős anyagi hozzájárulásért,
  • a Kerek Világ Alapítványnak, az ÉFOÉSZ Baranya Megyei Egyesületének és Keszericéné Rab Jolánnak az értékes beszélgetésekért, tájékoztatókért, tanácsadásért,
  • valamint az Élethíd Segítőkutya Alapítványnak a kutyás foglalkozásért.

Továbbá szeretnénk megköszönni a szervezők, gyermekfelügyelők és segítők munkáját, akik nélkül szeretett családi napunk nem jöhetett volna létre.

További képek a Facebook posztunkban: katt ide